Vesa Virri Opettaja, näyttelijä, koti-isä

Urheilukanavat - koti-isän paras ystävä?

Tänään ajattelin kirjoittaa vähän toisenlaisesta näkökulmasta eli mitä tehdä kotona silloin kun aikaa olisi mutta ei oikein jaksa lähteä minnekään: Eli kun vaipat on vaihdettu, tuttipullot pesty ja lapsi nukutettu, on usein niin puhki, ettei jaksa tehdä mitään kovin aktiivista. Urheilun seuraaminen on siitä hyvää, että sitä voi seurata silloin kuin haluaa, eikä juurikaan haittaa mikäli täytyy keskeyttää välillä, kun lapsi täytyy herätä syöttämään kesken urheilun.

Tämän vuoksi television maksulliset urheilukanavat ovat penkkiurheilevalle koti-isälle jos ei MUST, niin ainakin aikamoinen helpotus arkeen. Urheilukanavat ovat kuitenkin sen verran kalliita, että kannattaa miettiä huolella mitä tilaa ja ratkaisu kannattaa tehdä sen mukaan, mitä lajeja seuraa.

Eli tässä muutamia vinkkejä, mitä kannattaa mahdollisesti tilata:

Itse katson lähinnä jalkapalloa ja jääkiekkoa, joten tilaan säännöllisesti viaplayta. Itse olen nyt seurannut aktiivisesti Jalkapallon mestareiden liigaa, Englannin valioliigaa sekä Jokereiden pelejä KHL:ssä. NHL:n pelejä olen seurannut vähemmän koska ne tulevat pääosin keskellä yötä, mutta jos on esimerkiksi vauva joka heräilee paljon öisin, niin tämä on myös validi vaihtoehto.

Kanavalta tulee myös golfia, joten jos isi mielii viheriöiden ääreen puttaamaan, niin tuo tuo varmaan helpotusta. Muutenkin kanavalta tulee mm. koripalloa ja jenkkifutista, joten ainakin joukkueurheilun ystävälle Viaplay vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta.

Muista kanavista Eurosport sopii taas niille jotka seuraavat esimerkiksi snookeria, tennistä, curlingia, hiihtolajeja tai pyöräilyä. Noista lajeista minua kiinnostaa lähinnä snooker, joten ehkä tilaan Eurosport playerin siinä vaiheessa kun lajin MM-kisat keväällä alkavat.

Nelosen Ruutu+ taas näyttää jääkiekon SM-liigaa, rallia, jenkkikoripalloa, pesistä, sekä maanosan jalkapallon heikompaa eli Eurooppa-liigaa. Ohjelmisto vaikuttaa siis selkeästi keveämmältä kuin Viaplayn, mutta jos nuo kiinnostavat, niin miksikäs ei.

Maikkarin urheilukanavilta taas tulee taas ainakin Formulaa ja mäkihyppyä, hiihtoa, alppilajeja sekä jonkin verran jääkiekkoa, tennistä, golfia ja raveja. Itse en ainakaan pääosaa noista seuraa, joten minulle tämä ei ole validi vaihtoehto.

Mutta vaihtoehto kannattaa tosiaan tehdä sen mukaan mitä seuraa. Kanavat ovat aika hintavia joten kovin monen hankkiminen ei ole taloudellisesti järkevää mutta jo yksikin kanava tekee penkkiurheilevan koti-isän elon sen verran helpommaksi, että suosittelen lämpimästi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Pienenä lisäyksenä tähän: Facebookissa tuli hyvin kommentoitua, että vaikka ei ehtisi urheilua katsoakaan, niin lähetyksia voi myös kuunnella kun esimerkiksi tiskaa tai tekee kaikkea muuta vauvaan ja yleensäkin kodinhoitoon liittyvää.