Vesa Virri Opettaja, näyttelijä, koti-isä

Perhekerhossa on tunnelmaa

Oltiin tänään Sofian kanssa ensimmäistä kertaa perhekerhossa. Nyt ollaan jo rutiineihin sen verran totuttu, että aamutoimet sujuivat mallikkaasti, joten perillä oltiin hyvissä ajoin. Paikkakin oli tuttu, sillä oli samassa rakennuksessa kuin muskari.

Ennakko-odotukset eivät tälläkään kertaa pettäneet:  Vaikka nimitys oli perhekerho, niin paikalla ei taaskaan ollut yhtään miestä. Muuten osanotto oli kyllä runsasta: lapsia paikalla oli noin 15 ja suunnilleen saman verran äitejä sekä tietenkin kolme ohjaajaa.

Kaikki ohjaajat olivat kyllä oikein mukavia sekä avuliaita ja oli ihan hauskaa jutella muiden ”äitien” kanssa. Tällä kertaa ohjelmassa oli ihan yhdessäoloa ja sen jälkeen yhteislaulua ja –leikkejä. Näin ensimmäiseksi kerraksi siinä oli aivan tarpeeksi. Tulevaisuudessa on ohjelman mukaan luvassa ihan teemallistakin ohjelmaa, joten sitä odotellessa.

Erityiskiitos siitä, että äideille – tai siis vanhemmille – oli aluksi järjestetty kahvia ja pientä aamupalaa. Sofian leikkiessä ohjaajan kanssa sai hetken rentoutua ja juoda rauhassa aamukahvit.

Pääosa lapsista oli vähän vanhempia; osa jo käveli ja puhuikin mutta oli mukana myös samanikäisiä. Sofia oli aluksi vähän ihmeissään, kun oli niin paljon lapsia mutta tuntui kuitenkin viihtyvän. Puolitoista tuntia menikin kaiken kaikkiaan ihan leppoisissa merkeissä ja kaiken touhuamisen jälkeen päiväunetkin maistuivat.

Lähtiessä piti vielä vaihtaa vaipat, jolloin huomasin, että vauvanhoitohuone oli tietenkin naisten vessassa. Kokemus sekin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... vauvanhoitohuone oli tietenkin naisten vessassa."

- Noin kaavamaisia ovat järjestelyt ja pinttyneitä niiden taustalla olevat asenteet tasa-arvollaan kehuskelevassa Suomessa. Yritä kestää, Vesa! Pioneerin osa ei ole ikinä helppo.

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Kiitoksia. Maailma muuttuu hitaasti. Eipä siellä toisaalta ole juuri niitä isiäkään näkynyt. Onneksi vauvanhoitohuone oli naisten vessan sisällä kuitenkin ihan omassa kopissaan.

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Voiko iskä ottaa päikkärit Sofian kanssa, vai alkaako selvitellä pyykkivuorta?

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Heh, juuri laitoin pyykit ja samalla Sofia heräsi.. :)