Vesa Virri Opettaja, näyttelijä, koti-isä

Maailma muuttuu, Eskoseni

Olen aiemmin kirjoittanut siitä, miten vähän muita isiä on näkynyt missään kerhoissa. Nyt täytyy sitten rehellisesti sanoa, että tällä viikolla on tapahtunut pientä mutta selkeää muutosta: Sekä muskarissa että perhekerhossa oli molemmissa yksi toinenkin isä paikalla.

Oli vielä ilo huomata, että isät olivat hyvin erilaisia. Toinen oli vähän sellainen jähmeä, joka oli ehkä tullut paikalle vaan koska lapsen äiti oli sanonut, että siellä on muitakin miehiä - tai siis mies. Oli kyllä mukana leikeissä, mutta näytti siltä, että koki olevansa väärällä planeetalla - siis Venuksella.

Toinen taas oli todella sydämellä mukana: Jutteli iloisesti kaikkien kanssa ja lauloi varmaan kaikkein innokkaimmin ja jopa osasi monia lauluja. Ja kaveri selkeästi tuntui myös muutenkin viihtyvän vaikka paikalla oli Sofian isän lisäksi vaan parikymmentä naista ja vauvaikäistä.

Itse olen ehkä näiden ääripäiden välillä, mutta on todella hienoa että luonteenlaadusta riippumatta muitakin Haagan seudun isiä on lähtenyt mukaan muskariin ja kerhoihin. Maailma muuttuu hitaasti mutta varmasti, Eskoseni.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ellelazarov kuva
Elle Marketta Lazarov

Kiva, että olet saanut "vertaistukea". Olette hyviä esimerkkejä.

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Kiitos. Ihan mukavaa tämä "esimerkkinä" olo on kyllä ollut. :)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Downshiftaajien sarjan toisella tuotantokaudella on koti-isiä. Hauska sarja. Ehkä kannustaa koti-isäksi tai ainakin äitiysloman isävapaan pitäjäksi?

Käyttäjän vesavirri kuva
Vesa Virri

Joo, hyvän oloinen sarja ja siellä on ihan tuttuja näyttelijöitäkin. Viihteen merkitystä ei voida korostaa: Sitten kun koti-isänä oleminen on televisiossakin ns. mainstreamia, niin varmasti yhä useampi isä kokee luontevaksi jäädä kotiin vaikka pidemmäksikin aikaa.